Etanolikonversioiden muutoskatsastuksen vuosimallirajoitteeseen odotettavissa muutoksia

Nykyinen vuosimallirajoite etanolikonversioiden kevyelle muutoskatsastukselle on pian muuttumassa. Tällä hetkellä etanolikonvertoitujen autojen muutoskatsastamista on säännelty niin, että vain ennen 1.1.2007 ensirekisteröidyt autot on mahdollista muutoskatsastaa kevyellä menettelyllä, jossa lähipäästöt todetaan normaalin vuosikatsastuksen yhteydessä. Tätä uudemmilta autoilta vaaditaan muutoskatsastusta varten testilaitoksen todistus päästöistä muutoskatsastusta varten.

Traficomilta on kuitenkin näillä näkymin syyskuun alussa tulossa uusi määräys ajoneuvojen muuttamisesta. Tässä määräyksessä kevyen menettelyn vuosimallirajoite siirtyisi ennen 1.9.2009 ensirekisteröityihin autoihin. Vielä ei ole täysin varmaa, että tuleeko määräys voimaan syyskuussa vai myöhemmin. Määräys on kytketty ajoneuvolain uudistusprosessiin ja sen aikataulut ja lainsäädäntösuunnitelmat vaikuttavat määräyksen voimaanastumiseen ratkaisevasti. Oletettavaa on, että määräys tulisi voimaan vuoden loppuun mennessä.

Etanoliautoilijat ry keskustelee tällä hetkellä Traficomin kanssa etanolikonversioiden muutoskatsastuksen kehittämisestä konversioita tukevaan suuntaan. Traficom teetätti tänä keväänä tutkimuksen liikenteen lähipäästöistä, jossa etanoliautoilu todettiin pääsääntöisesti vähäpäästöiseksi. Myös tältä saralta on odotettavissa tuloksia mahdollisesti jo tämän vuoden aikana. Yhdistys tiedottaa tästä kun asiat etenevät siihen malliin, että tiedämme milloin etanoliautoilijat voivat odottaa helpotuksia sääntelyyn

Oikein hyvää kesää!

Vilhartti Hanhilahti
Toiminnanjohtaja
Etanoliautoilijat ry

 

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Share
Tagged in
Leave a reply

You must be logged in to post a comment.