Usein kysytyt kysymykset etanolista

Millaiseen autoon voi tehdä etanolipäivityksen?

eFlexFuel-laitteisto voidaan asentaa suurimpaan osaan bensiiniautoista, joissa on sähköinen polttoaineenruiskutus. Laite ei sovellu diesel-moottoreihin.

Mihin etanoliautoilun ympäristöystävällisyys perustuu?

eFlexFuel-laitteiston asentamisen jälkeen entiseen bensiinikäyttöiseen autoon voidaan jatkossa tankata myös E85-korkeaseosetanolia, joka sisältää 80-85 % suomalaisesta jätteestä valmistettua etanolia. Korkea etanolipitoisuus E85-polttonesteessä laskee autoilun fossiilisia päästöjä jopa 80 prosenttia.

Kuluuko E85-polttoainetta enemmän kuin tavallista bensiiniä?

E85:n energiasisältö on pienempi kuin bensiinin, jonka vuoksi sitä kuluu noin 28 % enemmän kuin bensiiniä. E85:n edullisempi hinta kuitenkin takaa sen, että vaikka korkeaseosetanolia kuluukin bensiiniä enemmän, syntyy samalla kuitenkin säästöjä polttoainekuluissa.

Miten E85-polttoaine antaa autoon lisätehoa?

E85 on ympäristöystävällinen ja edullinen polttoaine – tehosta tinkimättä. E85-korkeaseosetanolin oktaaniluku on aina yli 104. Oktaaniluku on arvo, joka kuvaa bensiinin puristuskestävyyttä eli ilmaisee kuinka hyvin bensiini kestää puristusta syttymättä itsekseen. Suurempi oktaaniluku kertoo suuremmasta puristuskestävyydestä. Liian pieni oktaaniluku puolestaan saattaa aiheuttaa moottorissa nakutusta eli polttoaineen syttymistä liian aikaisin.

Miten etanolipäivitys vaikuttaa auton kylmäkäynnistykseen?

Usein etanolilla kulkeva auto käynnistyy kylmälläkin aivan kuten bensiiniauto. Toisinaan etanoli voi kuitenkin jonkin verran heikentää auton käynnistymistä kylmissä sääoloissa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että normaalin yhden käynnistyskerran sijasta voi joutua tekemään pari ylimääräistä käynnistysyritystä. Kylmäkäynnistysominaisuuksia voidaan parantaa käyttämällä moottorinlämmitintä tai lisäämällä E85:n sekaan noin 5-10 % tavallista bensiiniä.