Traficom on saanut lisärahoituksen etanolimuuntotukeen

Traficom on saanut eduskunnan lisätalousarvion myötä nyt käyttöönsä lisärahoitusta hankinta- ja muuntotukien maksamiseen.

Traficom tukee etanolimuunnosten tekijöitä 200 euron muuntotuella. Harmillisesti samasta määrärahasta maksettavat hankinta- ja muuntotuet ehtivät jo alkuvuonna loppumaan. Hallitus kuitenkin osasi toimia nopeasti ja myönsi tukiin lisärahoitusta lisätalousarviossaan.

Määrärahan loppumisen myötä muodostunutta hakemusjonoa puretaan nyt vanhimmasta hakemuksesta lähtien. Aivan viime aikoina jätetyn muuntotukihakemuksen päätöstä joutunee siis hetken odottamaan.

Jos nyt mietit autoosi etanolipäivitystä, niin kannattaa toimia nopeasti, sillä myöskään lisämäärärahat eivät kestä kovin pitkään. Näillä näkymin vasta vuoden 2023 alusta alkaa uusi määrärahakausi hankinta ja muuntotuille. Valtiovarainministeriön 2023 budjettiehdotuksessa hankinta- ja muuntotukea on esitetty leikattavaksi, joten määrärahat voivat loppua kesken ensi vuonna.

Vuoden 2023 alusta ajoneuvolaki muuttuu niin, että nykyinen etanolimuunnoksen vuosimalliraja poistuu, joka on rajoittanut muuntotuen vain ennen 2009 vuosimallisiin autoihin. Arviomme mukaan ensi vuonna siis alle 10-vuotiaat henkilöautot voidaan rekisteröidä helposti etanolikäyttöisiksi muunnoksen jälkeen ja voivat täten hakea myös 200€ muuntotukea.

 

Lue lisää: https://www.traficom.fi/fi/asioi-kanssamme/hae-muuntotukea-112022-alkaen

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Share
Tagged in