Hallitus esittää kuukauden jatkoa etanolimuuntotukiin – Uusi tukikausi valmistelussa

Suomen hallitus on päättänyt esittää kuukauden jatkoa nykyiseen etanolimuuntotukeen. Alun perin tuki oli päätetty jatkuvan vain marraskuun 2021 loppuun asti budjettiteknisistä syistä.

Uuden lakiesityksen mukaan muuntotuet jatkuisivat vuoden 2021 loppuun asti. Lakiesitys jätettiin eduskunnalle viime torstaina ja se on määrä käsitellä kiireisesti lokakuun aikana, jotta laki ehtii astumaan voimaan ajoissa.

UUSI ETANOLIMUUNTOTUKI VALMISTELUSSA – VOIMAAN TAMMIKUUSSA 2022

Liikenne- ja viestintäministeriö valmistelee tällä hetkellä esitystä uudeksi ajoneuvojen hankinta- ja muuntotueksi ajanjaksolle 2022-2025. Lakiesityksen lausuntokierros päättyi 10.10. viikon kuulemisajan jälkeen. Tätäkin lakia valmistellaan kiireellä koska ministeriön tavoitteena on, että tukien myöntäminen jatkuisi keskeytyksettä heti tammikuun 2022 alusta lähtien. Ainoa muutos nykyiseen etanolimuuntotukeen olisi se, että tukea voisi hakea myös yritys yhteen etanolikonversioon.

Etanoliautoilijat ry nosti lausunnossaan esille, että etanolimuuntotuen määrää pitäisi kasvattaa 400 euroon, kun tuki on nykyään 200 euroa muunnosta kohden. Tämän lisäksi yhdistys esitti tuen laajentamista pakettiautojen ja kevyiden kuorma-autojen piiriin sekä hankintatukea uusille flexifuel-pakettiautoille.  Toivotaan parasta, että esityksemme menisi lävitse.

Seuraavaksi lakiesitys tuodaan valtioneuvoston eli tuttavallisemmin hallituksen pöydälle päätettäväksi. Arvioitu lain esittelyaika on viikolla 43 eli kahden viikon päästä tästä kirjoitushetkestä.

 

Lue lisää:

https://www.lvm.fi/-/ajoneuvojen-hankinta-ja-muuntotukia-uudistetaan-lausuntokierros-alkaa-1527088

https://www.lausuntopalvelu.fi/FI/Proposal/Participation?proposalId=58f69526-baa4-4aff-ba65-db4873db2042

https://valtioneuvosto.fi/hanke?tunnus=LVM035:00/2021

https://www.etanoliautoilijat.fi/ajankohtaista/tiedotteet-ja-lausunnot/

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Share
Tagged in