Etanolikonversioiden vuosimalliraja poistuu jo 2023?

Uskomatonta mutta totta! Etanolikonversioiden vuosimalliraja on poistumassa näillä näkymin mahdollisesti vuoden 2023 alusta.

Liikenne- ja viestintäministeriö on yhdessä Traficomin kanssa aloittanut Fossiilittoman liikenteen tiekartan toimeenpanon koskien etanolikonversioiden sääntelyn helpottamista. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että tällä hetkellä tutkitaan millaisia muutoksia ajoneuvolakiin tulisi tehdä, jotta etanolikonversioiden hyväksyntäsääntely voisi helpottua. Muutostarpeiden teknisiä vaikutuksia ja edellytyksiä tutkii VTT.

Nämä lakimuutokset olisi tarkoitus käsitellä ajoneuvolainmuutoksen yhteydessä. Uusi ajoneuvolaki on tulossa lausunnolle alkukesästä, jolloin tiedämme tarkemmin millaisia muutoksia ja helpotuksia sääntelyyn on luvassa. Mikäli laki käsitellään aikataulussaan, niin se astuisi voimaan vuoden 2023 alusta. Tällöin etanoliautojen vuosimallirajakin voisi poistua.

Tämä mahdollinen tuleva muutos tarkoittaa sitä, että myös vuotta 2009 uudempia autoja voisi jatkossa konvertoida etanolikäyttöisiksi ja muutoskatsastaa ajoneuvolain mukaisesti.

Etanoliautoilijat ry päivittää tilannekuvaa sitä mukaan kuin muutosprosessi etenee.

 

Vilhartti Hanhilahti

Toiminnanjohtaja

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Share
Tagged in