Etanolipäivitysten muuntotuki jatkuu katkeamattomana

Traficom on tukenut etanolipäivityksiä sille osoitetulla henkilöautojen muuntotuella vuodesta 2018 lähtien. Tämä hankinta- ja muuntotukilaki oli kuitenkin määräaikainen ja sen oli määrä loppua vuoden 2021 loppuun mennessä.

Eduskunta ehti kuitenkin säätämään vuoden 2021 lopulla uuden hankinta- ja muuntotuen, joka alkoi heti vuodenvaihteesta 2022. Muuntotuki siis jatkuu katkeamattomana. Etanolipäivitysten muuntotuki tulee jatkumaan ainakin vuoteen 2023. Uusi ajoneuvojen hankinta- ja muuntotukilaki on voimassa 31.12.2024 saakka, mutta muuntotukea voi hakea budjettiteknisistä syistä vain 31.3.2023 asti. On kuitenkin todennäköistä, että muuntotukea jatketaan myöhemmin vuoden 2024 loppuun asti valtioneuvoston lisäbudjettien avulla.

Muuntotukea maksetaan jatkossakin 200 euroa per etanolipäivitys ja sen voi saada yhteen ajoneuvoon ja yksi henkilö voi hakea kerran tukea per kalenterivuosi. Tuen ehtona on, että auto muutoskatsastettu kuten aiemminkin on ollut käytäntönä.

Yksi merkittävä muutos on, että nyt myös yritys tai toiminimi voi hakea omistamalleen ajoneuvolle muuntotukea.  Yritys tai toiminimi voi saada yhden tukipäätöksen kalenterivuotta kohden.

Tukea voi hakea jatkossakin Traficomista, joka myös tekee tukipäätökset.

 

Lue lisää:

https://www.lvm.fi/-/laki-vahapaastoisten-ajoneuvojen-hankinta-ja-muuntotuista-voimaan-uutena-sahkokayttoisten-paketti-ja-kuorma-autojen-hankintatuet-1615739

https://valtioneuvosto.fi/delegate/file/100230

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/KasittelytiedotValtiopaivaasia/Sivut/HE_215+2021.aspx

https://www.traficom.fi/fi/asioi-kanssamme/hae-muuntotukea-112022-alkaen

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Share
Tagged in